Кето кекс с шоколадова заливка със стевия
Този кето кекс с шоколадова заливка със стевия е подходящ за кето и нисковъглехидратно хранене, за хора, които се хранят без глутен и захар. Може да се направи и във вариант без млечни продукти.
.
Начин на приготвяне:
- В две купи разделете жълтъците и белтъците.
- Към жълтъците добавете всички останали съставки и разбъркайте с бъркалка.
- Белтъците разбийте хубаво на сняг.
- Прибавете разбитите белтъци към другата смес и разбъркайте с шпатула.
- Изсипете сместа в тавичка, покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути. Наглеждайте, моята фурна е газова и пече различно. Тавичката е с размер 19 см.
- След като се изпече, кексът се оставя напълно да изстине.
- Сметаната, шоколадовите капки и подсладителят се слагат на бавен огън и се бърка до сгъстяване. Кексът се залива с ганаша, който не трябва да е горещ, а леко топъл.
- Десертът се оставя напълно да изстине. За украса настъргах малко натурален шоколад.
- Поздравления вече имате готов кето кекс с шоколадова заливка със стевия!
Да ви е сладко!
Авторска рецепта на Валерия Христова
