Кето гараш торта със стевия

Кето гараш торта със стевия, без захар и с привкус на портокал- истинска магия!

Приготвянето й отнема не повече от 30 минути.

И още …

Разрязах тортата на 12 равни парчета.

Нутриенти в едно парче „кето гараш торта със стевия“:

– Калории: 344 kcal
– Белтъци: 8 грама
– Въглехидрати: 4 грама
– Фибри: 6 грама
– Мазнини: 33 грама

Необходими продукти

За блатовете:

За крема:

  • 240 грама какаова паста
  • 300 милилитра течна животинска сметана (35% масленост)
  • 50 грама стевия за десерти и сладкиши
  • 1 капка етерично масло от портокал
  • 4 жълтъка

Начин на приготвяне

Първо разбийте белтъците до получаване на пяна.

После, добавете стевията за десерти и сладкиши и отново разбъркайте (със силиконова бъркалка).
Добавете ксантановата гума и отново разбъркайте.
Накрая добавете смлените орехи.

ВАЖНО!!! Разбърквайте внимателно, за да не спадат белтъците.

Разпределете готовата смес в тава, в която сте начертали четири окръжности с диаметър 18 сантиметра.
След това печете за 7- 8 минути, на 180 градуса.
През това време пригответе крема.
Разтопете какаовата паста на водна баня.

Прехвърлете сместа в купа и добавете сметаната, стевията за десерти и сладкиши и маслото. Разбийте добре. След това добавете жълтъците, един по един, и продължете с разбиването до получаването на хомогенен и гладък крем.

Имайте предвид, че става една идея по- гъст.
След като блатовете се изпекат ги оставете да изстинат за кратко.
Намажете всеки един блат с крем и ги подредете един върху друг.
Обмажете тортата отгоре и отстрани.
Накрая, сложете вашата почти готова кето гараш торта със стевия в  хладилник за няколко часа. Всъщност, най – добре е да я оставите там за един цял ден.

Аз оформих топчета от малко крем и ги овалях в натурално какао. С тези топчета украсих тортата.

Посрещнете, и изненадайте приятно, любимите си хора !

Желаем ви Весели празници и…. Добър апетит!