ЧИЙЗКЕЙК- ТИКВЕН КЕКС СЪС СТЕВИЯ

Един невероятно вкусен чийзкейк- тиквен кекс със стевия, по авторска рецепта на Валерия Христова, бърза и лесна за изпълнение.

Подходящ десерт за хора спазващи различни хранителни режими за корекция на теглото, кето и НВХ, активно спортуващи и изобщо всички избрали здравословното хранене. 

 

КЕТО ЧИЙЗКЕЙК ТИКВЕН КЕКС СЪС СТЕВИЯ

 Изпълнението на рецептата не отнема много време, но е толкова вкусно, че си заслужава всяка минута!
За подсладител използвам само „Стевия за десерти и сладкиши“ и „Еритритол на прах“ на Българска стевия, които единствено не ми горчат, а напротив- неразличими са от захарта.

Необходими продукти за:

Бялата част

  • крема сирене – 230 гр.
  • яйце /L размер/ – 1 брой
  • подсладител – 25 гр. /смесвам 1:1 „Стевия за десерти и сладкиши“ с „Еритритол на прах“/

Необходими продукти за:

Кексовото тесто

  • яйца /L размер/ – 4 броя
  • кокосово масло – 30 гр.
  • пюре от тиква – 240 гр.
  • канела – 1/2 ч.л.
  • бадемово брашно – 100 гр.
  • кокосово брашно – 20 гр.
  • бакпулвер – 8 гр.
  • подсладител – 40 гр. /смесвам 1:1 “Стевия за десерти и сладкиши“ и „Еритритол на прах“/
<br />
ЧИЙЗКЕЙК- ТИКВЕН КЕКС СЪС СТЕВИЯ

Начин на приготвяне:

  1. Първо се прави бялата смес, като крема сиренето се обърква с яйцето и подсладителя много бавно и внимателно. След това се прибира в хладилника, докато се прави другата смес.
  2. Приготвяне на сместа с тиква

Белтъците и жълтъците се разделят в две купи. Към жълтъците се прибавят останалите съставки и се разбиват с бъркалка. Белтъците се разбиват с миксер на сняг. След това разбитите белтъци се прибавят към другата смес и всичко се обърква с шпатула.

  1. Използвах правоъгълна тавичка с размери 24 на 11 см., но може да използвате и кръгла. Тавата се застила с хартия за печене. Изсипва се половината от сместа. По средата се слага бялата смес с крема сиренето, а отгоре се разпределя останалата смес с тиквата.
  2. Пече се в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса за 40 минути.

Първият вариант на кекса не изглеждаше толкова добре, защото имах проблеми с крема сиренето. Затова направих втори кекс, но и вчерашният се изяде. Не се притеснявайте, ако не ви се получи перфектен, на вкус е повече от чудесен.

Става доста сочен, и в никакъв случай не е сух.

 ВАЖНО: Валерия смесва „Стевия за десерти и сладкиши“ с еритритол, тъй като предпочита по-умерено ниво на сладост.

Приятен апетит!

КЕТО ЧИЙЗКЕЙК ТИКВЕН КЕКС СЪС СТЕВИЯ
СТЕВИЯ
Какво представляват бисквитките

Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате нашия уебсайт. Отделните секции по-долу ще Ви дадат повече информация за различните категории бисквитки, които нашият уеб сайт използва, както и възможност за промяна на настройките в тази връзка. Моля да имате предвид, че ограничаването и спирането на бисквитките, може да доведе до спиране на функционалности, некоректна работа и ограничаване на потребителското Ви преживяване с нашия уебсайт.