Кето чийзкейк с тиква и еритритол

Кето чийзкейк с тиква и еритритол- една уникална рецепта на Габриела Цулин.

„Сладък, изящен, прекрасен и няма да повярвате колко малко калории има!

Ще ги откриете накрая на статията ако се интересувате от нутриентите.

Обожавам тиква, обожавам и чийзкейк. А каква по – хубава причина от тази, да си приготвя чийзкейк с тиква?

В сайта ще откриете още много интересни рецепти за десерти без захар.

 

Ако и вие като мен се храните кето, то този чийзкейк е точно за вас. Да ви споделям ли, че си хапнах цели три парчета наведнъж или не е нужно?

Текстурата, ах, текстурата. Не мога да я опиша – толкова нежна, толкова креместа и толкова вкусна.

Ароматите – аромат на канела, тиква и печено. Нали знаете онзи аромат, който се разнася от фурната при печене? Неповторим е.

Допълнителна информация…

От посочените количества излизат 8 парчета.

Нутриенти в едно парче:

  • Калории: 143 kcal
  • Белтъци: 8.6 грама
  • Въглехидрати: 2,7 грама
  • Мазнини: 11,4 грама

Необходими продукти

  • 4 яйца
  • 380 грама крема сирене*
  • 140 грама тиква цигулка 60 грама еритритол

За отгоре:

  • 15 грама краве масло
  • 1 чаена лъжичка цейлонска канела
  • 30 грама еритритол

Начин на приготвяне

Сложете яйцата, крема сиренето, тиквата (нарязана на парченца) и еритритола в блендер.
Блендирайте до получаването на хомогенна смес.
Изсипете сместа в тавичка с диаметър 18 сантиметра и свалящ се ринг.
Печете на средно ниво в загрята на 160 градуса фурна за 50-60 минути.
След това изключете фурната и оставете тавичката вътре.
Докато изстива във фурната, направете заливката.
Сложете маслото в малка касерола на котлона и го изчакайте да изстине.
След това добавете еритритола и цейлонската канела и дръпнете от котлона.
Залейте тиквения чийзкейк със сместа и го поставете в хладилник за една нощ.
След това отстранете внимателно свалящият се ринг и разрежете на еднакви по големина парчета.
Аз разрязах на осем равни парчета и декорирах с разбита животинска сметана 36% масленост. Поръсих и допълнително цейлонска канела.

Приятен апетит!