Кето чийзкейк с тиква и еритритол
Кето чийзкейк с тиква и еритритол- една уникална рецепта на Габриела Цулин.
„Сладък, изящен, прекрасен и няма да повярвате колко малко калории има!
Ще ги откриете накрая на статията ако се интересувате от нутриентите.
Обожавам тиква, обожавам и чийзкейк. А каква по – хубава причина от тази, да си приготвя чийзкейк с тиква?
В сайта ще откриете още много интересни рецепти за десерти без захар.

Ако и вие като мен се храните кето, то този чийзкейк е точно за вас. Да ви споделям ли, че си хапнах цели три парчета наведнъж или не е нужно?
Текстурата, ах, текстурата. Не мога да я опиша – толкова нежна, толкова креместа и толкова вкусна.
Ароматите – аромат на канела, тиква и печено. Нали знаете онзи аромат, който се разнася от фурната при печене? Неповторим е.
Допълнителна информация…
От посочените количества излизат 8 парчета.
Нутриенти в едно парче:
- Калории: 143 kcal
- Белтъци: 8.6 грама
- Въглехидрати: 2,7 грама
- Мазнини: 11,4 грама
Начин на приготвяне
Сложете яйцата, крема сиренето, тиквата (нарязана на парченца) и еритритола в блендер.
Блендирайте до получаването на хомогенна смес.
Изсипете сместа в тавичка с диаметър 18 сантиметра и свалящ се ринг.
Печете на средно ниво в загрята на 160 градуса фурна за 50-60 минути.
След това изключете фурната и оставете тавичката вътре.
Докато изстива във фурната, направете заливката.
Сложете маслото в малка касерола на котлона и го изчакайте да изстине.
След това добавете еритритола и цейлонската канела и дръпнете от котлона.
Залейте тиквения чийзкейк със сместа и го поставете в хладилник за една нощ.
След това отстранете внимателно свалящият се ринг и разрежете на еднакви по големина парчета.
Аз разрязах на осем равни парчета и декорирах с разбита животинска сметана 36% масленост. Поръсих и допълнително цейлонска канела.
Приятен апетит!