Кекс с пълнозърнесто брашно и стевия
Ето какво ни е написала тя:
„Здравейте, Българска стевия!
Пробвах и аз, най-после, тази прословута стевия.
Притесняваше ме, че на много места чета за горчивия вкус и послевкус на стевията. Все пак, реших да опитам и се оказа изключително сполучлив експеримент, много приятно изненадана останах! Благодаря ви, Българска стевия ЕООД
Изпробвах любима наша семейна рецепта за приготвянето на кекс с пълнозърнесто брашно, като замених захарта със стевия.
Вкусът е абсолютно същият, няма никаква разлика, но съвестта ми е много по-чиста, знаейки, че сладкишът е по-здравословен.
Ето и цялата рецепта:
Начин на приготвяне
В началото, яйцата се разбъркват до получаване на пяна. После, към тях с бъркане се прибавят стевията, а след това – олиото и млякото.
Отделно, в друга купа, се размесват добре двата вида брашна и бакпулверът.
Когато сте готови със „сухата смес“, постепенно към нея трябва да добавите и „мократа смес“ (яйца, олио и така нататък).
Когато сместа стане напълно еднородна, е време да се добавят ванилията и сладкото(което сте избрали да сложите).
След това, изсипвате готовата смес в подходяща форма за печене на кекс. Сложете във фурната и печете на 180 градуса за 40 минути.
Апетитът ще ви е още по- добър, тъй като и съвестта ви ще е чиста, знаейки, че сладкишът е здравословен.
Поздрави, Лилия от Пловдив
Благодарим ти от сърце, Лилия! Твоя домашно приготвен кекс с пълнозърнесто брашно и стевия е наистина много вкусен…. ние вече го изпробвахме