Домашни бисквити със стевия

Домашни бисквити със стевия на прах– поредното вкусно и здравословно предложение, напълно подходящо за включване в различни хранителни режими и диети!

Бисквитите са популярно в цял свят сладкарско изделие на база брашно, което обикновено се консумира за десерт или като лека закуска между храненията.

Думата „бисквита“ произхожда от латинските думи „bis“- двойно и „coquere“- да сготвя, което буквално означава изпечени, сготвени два пъти. Името идва от начина, по който са приготвяни бисквитите в началото- първо са изпичани във фурна, а после изсушавани на слаб огън.

В България бисквитите са любим сладък десерт. Често се комбинират с чай, кисело мляко, прясно мляко или сладко.

Днес ви предлагаме рецепта за домашни бисквити, за приготвянето на които, вместо захар или мед, сме използвали екстракт от южноамериканската билка стевия- естествен и напълно безвреден подсладител.

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Включете на фурната на 180 градуса. Счупете двете яйца в купа и ги разбъркайте добре. След това, добавете брашното, като продължавате да разбърквате….. Накрая идва ред да добавите и стевията.

Някъде четох, че е възможно да се случи така, че тестото да изглежда по- гъсто. Не се притеснявайте от това, след малко повече бъркане стевията би трябвало да започне да се разтапя и тестото се втечнява.

След като вече сте приготвили тестото,  вземете лъжичка (за предпочитане чаена) и с нея в тавичка с хартия за печена започнете да изсипвате от тестото. Ще ви споделя една „тайна”, която прочетох в един български кулинарен сайт, относно това как най-лесно да направите така, че вашите домашни бисквити със стевия да станат по- равномерни: „Гребнете с лъжичката от тестото и при изваждането ѝ я завъртете няколко пъти – както се гребва от мед, като след това я оставете да изтече.”

И така, продължаваме с приготвянето на нашите (вашите) домашни бисквити със стевия….

Изсипваме ги в тавичката с 1-2 пръста разстояние между тях. След като приключите, по ваше желание, можете да поръсите всяка от бисквитките с шоколадови пръчици! Слагате тавата във вече загрятата фурна и внимавате, защото бисквитите се изпичат доста бързо- за около 10 минути.

Вашите домашни бисквити със стевия са готови, когато хванат по краищата златна коричка.

Щом ги извадите от фурната, оставете ги да изстинат и са готови за сервиране!