Чийзкейк със стевия
Чийзкейк със стевия – рецептата е бърза и лесна за изпълнение. Изисква минимално количество продукти. Подходяща е за хора, хранещи се здравословно и такива, които спортуват. Съдържа достатъчни количества и от трите макронутриента, като количествата на протеин са най – високи, заради съдържанието на извара и белтъци.
В рецептата за чийзкейк със стевия, овесени ядки, шоколад и банан съм използвала шоколад с 85% съдържание на какао. Съдържа малко въглехидрати, както и захари. Използвах нискомаслена извара, за по – малко мазнини. За подсладител използвах българска стевия на прах, която не ми горчи като всички останали, които съм изпробвала.
Изпълнението на рецептата не отнема повече от десет минути, а е толкова вкусно.
Мек крем и хрупкав блат – какво му трябва повече на човек?!
Ако желаете да получите напълно гладък крем, пасирайте изварата и банана в блендер и тогава смесете с белтъците. Аз исках да усещам парченцата банан и затова не съм пасирала. Не съм използвала никакви електроуреди, само бъркалки. За по – лесно и бързо изпълнение на рецептата.
Начин на приготвяне
Начупете шоколада на блокчета и го разтопете на водна баня.
Прибавете овесените ядки и разбъркайте добре.
Сложете сместа в кръгла тавичка с диаметър 20 сантиметра, загладете и притиснете с лъжица, така че да си образува блат като за чийзкейк.
Нарежете банана на малки парченца.
Смесете изварата с парченцата банан и разбъркайте добре.
Разбийте белтъците на пяна, заедно със стевията.
Добавете сместа от извара и банан към белтъчната смес и отново разбъркайте.
Изсипете сместа върху блата.
Печете на средно ниво във фурна, загрята на 180 градуса, за около 30 минути.
Извадете от фурната и оставете да се охлади.
Декорирайте по желание.
Приятен апетит!