Чийзкейк с тиква, стевия, орехи и канела
Чийзкейк с тиква, стевия, орехи и канела! Нищо няма да казвам повече, защото няма думи, с които да опиша колко е вкусно! Ако не опитате- губите много!
Начин на приготвяне
В една купа объркайте маскарпонето, заедно с тиквата и канелата, на ръка. Разбийте жълтъците със стевията до побеляване. После ги прибавете към сместа и продължавайте да бъркайте на ръка. Разбивате белтъците на сняг и ги прибавяте накрая като внимателно разбърквате с шпатула. Изсипвате готовата смес в тавичката и печете час и половина- два, на 150 градуса.
При мен отне два часа.
ВАЖНО! Освен какъв подсладител ще използвате, има огромно значение и дали използвате крема сирене или маскарпоне. Също така и самото маскарпоне има значение. За съжаление моето се оказа едно течно. За пръв път ми се случва такова нещо, с тази марка. Даже до последно мислех, че няма да стане, но не ми се хвърляше. Следващия път ще ползвам маскарпоне от Лидъл.
След като вашия Чийзкейк с тиква, стевия, орехи и канела е готов, споделете го с любимите си хора! Ще ги изненадате наистина много приятно!
Добър апетит!