Брауни със стевия и малини

Брауни със стевия и малини- чудесна рецепта, приготвена с нашата стевия и публикувана в личния Блог на Габриела Цулин

Да бъдеш възнаграден с усмивки и мили думи за това, че готвиш и споделяш опита си с толкова много хора, е мечта, която се сбъдва на малцина от нас. Аз съм една голяма щастливка, че Ви има, всички Вас, скъпи приятели, читатели и последователи, които приготвяте рецептите ми. Правите ме изключително щастлива с всичките си съобщения, имейли и хубави думи. Благодаря ви!

И за да не е „Благодаря-то“ ми само на думи, ви черпя, макар и виртуално с моят любим десерт, а именно – брауни.

Този път браунито е със стевия и малини. Какво издирване падна, докато намеря пресни малини. Имам си замразени, но си ги пазя за зимата. И да, намерих, след много търсене. Днешната рецепта е доказателство за това, че „който търси, намира“.  Замених обичайно използваните фурми с подсладител – стевия на прах. Много добър заместител на фурмите и със също толкова сладък вкус. Липсва само карамеленият им аромат.

Необходими продукти

  • 100 грама натурален шоколад
  • 200 грама малини*
  • 50 грама кокосово брашно
  • 50 грама краве масло
  • 20 грама стевия на прах
  • 4 яйца

*Можете да използвате и пресни и замразени малини.

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня.
Разделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците на пяна с щипка сол.
Добавете жълтъците един по един към разтопения шоколад.
Бъркайте постоянно при добавянето на жълтъците.
Трябва да се образува гъста, хомогенна и лъскава смес.
Добавете разбитите белтъци на части.
Бъркайте със силиконова бъркалка като „захлупвате“ сместа.
Сложете маслото в купичка и го разтопете на водна баня.
Можете да го сложите в купичка и около час преди да започнете приготвянето на браунито. Времето е топло и ще се разтопи на стайна температура.
Добавете маслото и стевията към шоколадовата смес.
Разбъркайте внимателно, а накрая добавете брашното при непрекъснато бъркане.
Получава се гъста, хомогенна смес.
Сложете хартия за печене в тавичка с размери 30х20 сантиметра и изсипете сместа.
Отгоре подредете измитите и подсушени малини.
Печете на средно ниво във фурна, на 180 градуса за около 20 минути.
Извадете браунито от фурната и оставете да се охлади.
Нарежете браунито на квадрати.

Съхранявайте браунито със стевия и малини в хладилник, като е добре преди консумация да го извадите от хладилника и да го оставите на стайна температура, за да се отпусне.

Приятен апетит!

СТЕВИЯ
Какво представляват бисквитките

Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате нашия уебсайт. Отделните секции по-долу ще Ви дадат повече информация за различните категории бисквитки, които нашият уеб сайт използва, както и възможност за промяна на настройките в тази връзка. Моля да имате предвид, че ограничаването и спирането на бисквитките, може да доведе до спиране на функционалности, некоректна работа и ограничаване на потребителското Ви преживяване с нашия уебсайт.