Бонбони със стевия

Рецепта за приготвяне на гарантирано вкусни и здравословни домашни бонбони със стевия, която ни изпрати Д-р Николова от град Велико Търново.

Ето какво ни е написала тя:

Здравейте, Българска стевия ЕООД,

След като опитах почти всички продукти със стевия, които се продават на българския пазар, вече използвам само вашата стевия!

Причините за този мой избор са много, но ще спомена само няколко от тях:

  • Вашата стевия на прах няма горчив вкус и послевкус, както повечето други;
  • Не съдържа декстроза, каквато видях в продукт на ваши „колеги“;
  • По- сладка е от другите (1 лъжичка от вашата стевия се равнява на 5 лъжички захар!);
  • С нея чудесно се готви и консервира…. с две думи прекрасна стевия!

Пиша всичко това, защото искам повече хора научат за нейните качества!
Благодаря Ви!

 

Тази неделя, ден за балотаж, аз направих своя избор – приготвих си домашни бонбони със стевия 

Може би е излишно да казвам, че освен гарантирано здравословни, бонбоните със стевия станаха и много вкусни!

За всички онези, които биха искали да си направят подобни, ето и моята рецепта:

Необходими продукти

  • 200 грама фъстъчен тахан;
  • Около 10 фурми;
  • 1 чаена лъжичка стевия;
  • 100 грама сурови ядки (например: бадеми, кашу, орехи…);
  • 50 грама стафиди;
  • 1 чаена лъжичка меласа;
  • 1 щипка канела;
  • 1 щипка джинджифил;
  • 1 щипка кардамон …

Всъщност, спокойно можете да добавяте всичко друго, което ви се иска…

Начин на приготвяне

Всички съставки, заедно с част от семената, се поставят в блендер и се смилат добре. След това, изваждате така получената смес и оформяте малки топчета. Останалите семена също натрошавате или смилате, и когато са готови, овалвате вече оформените топчета- бонбони в микса от сурови семена.

Консумирате с добро настроение и в приятната компания на любимите ви хора

Това е! Да ви е сладко!

Благодарим от сърце на Д-р Николова за чудесната рецепта!