Безглутенови пудинги със стевия
Ароматите на цейлонска канела и краве масло сякаш са създадени един за друг – лично можете да се убедите в това съвършенство, приготвяйки си вкъщи тези безглутенови пудинги със стевия, във формата на мечета. Ще се радваме да споделите с нас, на същото мнение ли сте и вие?
Рецептата днес, както винаги, е авторска. Подготвена е специално за нас от Габриела Цулин.
Подходяща е както за възрастни, така и за деца, които не консумират глутенови продукти. Другото, което ще ви изненада приятно е- колко малко калории имат тези сгряващи и изкусителни пудинги със стевия.

Начин на приготвяне
Първо, сложете всички продукти в блендер и блендирайте, до получаването на хомогенна смес.
Добре е да знаете, че сместа става по – рядка от познатата ви обикновена смес за мъфини и кексове!
След това разпределете сместа за безглутеновите пудинги в подходящи форми.
Аз използвах силиконови форми мечета.
Сложете формите в загрята на 180 градуса фурна, печете на средно ниво за не повече от 12-15 минути.
След като вашите пудинг мечета станат готови, извадете ги от фурната и ги поставете върху метална решетка /хубаво ще е да изстинат напълно/.
Следва да приготвите заливката. Започнете, като първо разтопите кравето масло в малка касерола и после добавите стевията за десерти и сладкиши.
С готовата вече течна смес залейте готовите пудинги.
Съветът ми е, след като са вашите безглутенови пудинги със стевия са готови, добре е да бъдат съхранявани в хладилник.
С пожелание за Приятен апетит, в компанията на любимите ви хора и без никакви притеснения относно глутен и калориии!